keskiviikko 25. helmikuuta 2015

1. Itsensä tunteminen ja johtaminen

Olen aloittanut tuotantotalouden kurssin 2015 keväällä ja kurssilla käsitellään asioita, kuten vahvuuksia, tavoitteiden saavuttaminen, tunteet ja paljon muuta. Valitsin tämän vapaa valinnaiseksi, koska haluan kehittää ja tuntea itseäni henkisesti. Haluan kuulla uusia ideoita ja näkemyksiä itsensä johtamisessa ja kehittämisessä. 


1.1    Odotukseni ja tavoitteeni kurssin suhteen


Minulla on ollut pitkään hyvin yleinen ongelma pitää motivaatiota yllä ja saada asioita tehtyä. Tuhlaan aikaani useimmiten turhiin asioihin kuten pelaamiseen ja YouTube-videoiden katselemiseen, vaikka joskus pitääkin antaa itselle aikaa hupiinkin. Annan sitä vaan liikaa, enkä kohtuullista määrää. Asioita on vaikeaa aloittaa kuten tämänkin tekstin aloittaminen, mutta kun aloitan, niin suoritan tehtävän yleensä loppuun. Enkä yleensä palaa takaisin tehtävään, jos ei ole ihan pakko palata. Haluaisin oppia palaamaan takaisin kirjoittamiin teksteihini ja tehtäviini. Se palauttaisi mieleeni asioita, joita olisin käsitellyt paljon paremmin mieleen.
                      Haluaisin myös oppia pitämään motivaatiota korkealla tietyissä asioissa kuten salilla käynti tai koulutehtävien tehtävien tekemisessä. Olen työstänyt motivaatiotani tekemällä kouluhommia koulukavereiden kanssa ja salilla teen erilaisia harjoituksia eri kerroilla. Mutta silti kun kouluhommien työmäärä kasvaa niin salilla käyminen tai lenkkeily määrä vähenee ja lopulta loppuu. Haluaisin oppia viikoilla, jossa on paljon kouluhommia ja silti pitämään motivaationi treeneissä. Toinen ongelma on kun koulussa alkaa loma, niin yleensä en lomalla saa mitään aikaiseksi ja rytmi ei ole yhtään kohdillaan. Minun pitäisi loman alkaessa tehdä tavoitteita loman ajaksi ja pistää tavoitteet realistisiksi eli en saisi pistää mitään mahdottomia tavoitteita. Mahdollisimman helppoja ja tavalliseen arkeen liittyviä tavoitteita pitäisi suunnitella loman ajaksi. Kurssilta odotan ajan käytön maksimointia ja miten pitää motivaatiota lähes koko ajan ylhäällä. Miten saada asioita tehtyä, vaikka tavallinen päivärutiini poikkeaisikin normaalista koulupäivästä.
                      Haluan oppia kurssilta myös minun omia vahvuuksiani, mitä en ole ehkä huomannut ja miten voisin vahvistaa niitä. Luettuani ”Managing Oneself” artikkelin, huomasin, että vahvuuteni ei ollut kuunteleminen vaan enemmänkin kirjoittaminen ja lukeminen, mutta kirjoittaminen enemmänkin.
                      Minulla on ollut aikoja, jolloin minua stressaa koulutyöt niin paljon etten kerkeä tehdä yhtään mitään muuta kuin koulutöitä. Haluaisin maksimoida ajan käytön niin, että saisin ne hoidettua ajoissa(käyttämällä kalenteria) ennen kuin ne kasaantuvat juuri ennen määräaikaa. Odotan kurssilta erilaisia tapoja vähentämään stressiä ja saamaan enemmän aikaan ennen koulutöiden määräaikaa.
                      Tavoitteeni tämän kurssin suhteen on oppia uusia ja kehittää vanhoja asioita. Yritän saada kaiken irti tästä kurssista tekemällä muistiinpanoja luennoilla ja panostaa kotitehtävien tekoon. Minulla on korkeat odotukset kurssilta, että oppisin uusia asioita ja näkemään asioita uusista näkökulmista kuten: ajankäytön hallitseminen, motivaation ylläpitämisen eri näkökulmat ja vahvuuksien tunnistaminen.

                      Odotan kurssilta erilaisia ideoita ja keinoja päästä tavoitteisiini. Tahdon kuulla eri luennoitsijoilta erilaisia ideoita mitä olen kuullut ja myös sellaisia ideoita mitä en ole ennen kuullut. Näistä ideoista minulle kehittyy erilaisia käsityksiä nykyisestä elämästä ja miten tulen sitä muuttamaan. Olen kuunnellut neljältä eri luennoitsijalta erilaisia ideoita ja ne ovat olleet hyviä ja hyödyllisiä.